Családi nap a Kerametnél

december 11, 2019

A közös kikapcsolódásra szánt délutánt a finom ebéd elköltését követően sportprogramok, játékos vetélkedők is színesítették, és jó alkalom kínálkozott a „világmegváltó” beszélgetésekre is.

Sergiy Protsenko ügyvezető igazgató is családjával együtt érkezett a rendezvényre, a délután folyamán váltottunk néhány szót a cég életéről.

– Bár a Keramet Kft. idén már negyedik „születésnapját” ünnepli, az ISD Dunaferr csoport életébe 2014 áprilisában kapcsolódtunk be a hulladék-beszállítás és feldolgozás kiszervezése kapcsán. Az akkor vállalt foglalkoztatási kötelmeink már lejártak ugyan, de minden munkavállalónknak ugyanazokat a juttatásokat biztosítjuk továbbra is, mint a Dunaferr, sőt, esetenként még többet is. A munkavállalói létszámunk jelenleg 49 fő, a kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott kollégákkal együtt. Lángvágóból, rakodógép-kezelőből még több emberre is szükség lenne, nyitott a felvétel lehetősége.

Az ISD Dunaferr-rel való kapcsolatunk az időnként felmerülő, leginkább a likviditási nehézségek miatt előálló „zökkenőktől” eltekintve jól működik, az acélgyártási folyamat minél tökéletesebb kiszolgálására törekszünk. Ennek érdekében folyamatosak a fejlesztések. A közelmúltban például egy nagy teljesítményű Liebherr rakodógépet vásároltunk, a budapesti új telephelyünkön is jelentős beruházásokat tervezünk. A munkakörülményeket javító fejlesztések is folyamatosak, a konverter melletti elegytéren jelentős felújításokat végeztünk, csakúgy, mint a vagonkirakónál, a mérlegek környékén, az elegymesteri irodában és a szociális helyiségekben.

Győri Gábor,a Keramet Kft.-nél működő szakszervezet elnöke idén is jócskán kivette a részét a családi nap szervezési munkálataiból, de mint megjegyezte, ilyen alkalmaknál nem számít, hogy mennyi munka van a rendezvény mögött, az a fontos, hogy tényleg jól érezze magát minden résztvevő.

– A Kerametnél ezek a rendezvények kiváló lehetőséget adnak a közösségépítésre, de ettől függetlenül úgy látom, hogy ez a kollektíva mára már egyébként is „összeérett”. A családi napot idén is a biztonsági hónapunk keretében rendeztük meg, és itt meg kell említeni azt is, hogy a 6S program működtetése ennél a cégnél példaértékű, a leírt dolgok maradéktalanul meg is valósulnak, a cégvezetés minden lehető módon arra törekszik, hogy a sok esetben nehéz és nem is veszélytelen munkafolyamatokat biztonságosabbá és könnyebbé tegye. A napi működés során a cégvezetésre a problémákra való gyors reagálás, a segítőkészség és az egyenlő bánásmód elve a jellemző. Természetesen emellett maximális teljesítményt várnak el minden dolgozótól, de úgy gondolom, a cég is igyekszik a maximumot nyújtani cserébe. Érdekvédelmi vezetőként is azt mondhatom, hogy ennél a cégnél mindenki számára megvan a lehetőséges a tisztességes pénzkeresetre, a szakmai fejlődésre, a kiszámítható jövőre és ez bizony nagy szó ma a munka világában Magyarországon.

A családi napon beszélgettünk Stibán Zsolttal is, akinek szakmai pályafutása a Kerametnél jól tükrözi a cég hozzáállását a jó szakemberek megbecsüléséhez, és azt is, hogy milyen eredményeket hozhat az egyéni fejlődés igénye. Megbecsült szakember a cégnél, munkavédelmi képviselőként kollégái bizalmát is élvezi, a szabadidős rendezvényeken pedig mindig ő a sportprogramok főszervezője.

– A Keramet létrejöttét megelőző időszakban gépkezelőként dolgoztam a vasműben, előtte hosszú ideig kamionsofőr voltam, az az időszak sok hasznos tapasztalatot adott a gyáron kívüli világról. Dunaferresként természetesen én is tartottam a kiszervezéstől, de a Kerametnél dolgozni az első perctől kezdve kiszámíthatóságot jelentett számomra. Rakodógép-kezelőként kezdtem, és váltóműszakos munkarend mellett végeztem el a gépészmérnöki szakot a helyi főiskolán. Küzdelmes időszak volt, de a cégvezetés támogatása, pozitív hozzáállása sok mindent könnyebbé tett. Idén államvizsgáztam és azt követően nagyon hamar több fokot „átugorva” a ranglétrán, csoportvezetővé neveztek ki a termelésben. Úgy érzem, hogy amellett, hogy magam is keményen dolgozom, én ettől a cégtől csak kaptam. A munkánkhoz minden feltételt biztosítanak, mindenkire ugyanazok az elvek vonatkoznak és mindenki előtt nyitva áll a szakmai fejlődés lehetősége. Sok vállalkozás vehetne példát arról, ahogyan nálunk működnek a dolgok.

Sz. I.

KERETBE

Évfordulók és elismerések

A családi nap alkalmából sor került a törzsgárda-elismerések átadására is, a korábbi, dunaferres munkaviszonyt is beszámították a jubileumi évek mérlegébe. Így 10 éves törzsgárda elismerést vehetett át Bebesi Árpád, Kasztner József, Tóth János, Viczai Jánosnéés Tóth Zoltán, 20 éves törzsgárdatag lett Kissné Bús Emma. A 25 évért járó elismerést Horváth Tünde vehette át, míg 40 éves törzsgárda lett Krizbai Sándor.

A hűség mellett a legjobban teljesítő dolgozókat is jutalmazták: a „Legjobb darukezelő” elismerést Krizbai Sándor érdemelte ki, míg a „Legjobb rakodógép-kezelő” címmel Vörös Ernő büszkélkedhet. A boldog díjazottakat ábrázoló fotóról hiányzó kollégák igazoltan vannak távol: éppen délelőttös műszakban dolgoztak.