JSN Mini - шаблон joomla Оригами

Login


About us

Group of companies "Keramet" - a dynamic company with 23 years of successful experience in the Ukrainian market, offering a full range of services for the collection, storage and processing of ferrous scrap.


Mission

Building a socially responsible business organization aimed at returning to the production process of the greatest possible amount of waste industry in order to maintain a balance between the ever-increasing demands of mankind in material resources and the conservation of natural resources for future generations.

Aim/Intention of the Company

1. Become a leader in the Hungarian market for ferrous metals.
2. Become the most low-cost purchaser of ferrous scrap in Hungary.

Strategy

  1. Ongoing work on the reduction of production costs by optimizing processes.
  2. Improving the quality of products supplied by bringing the most advanced technology

News

Családi nap a Kerametnél

                 

 Jó hangulatú családi napra gyűlt össze a Keramet Hungary Kft. kollektívája október 15-én az ISD Dunaferr Duna-parti oktatási központjában.

 

A közös kikapcsolódásra szánt délutánt a finom ebéd elköltését követően sportprogramok, játékos vetélkedők is színesítették, és jó alkalom kínálkozott a „világmegváltó” beszélgetésekre is. 

Sergiy Protsenko ügyvezető igazgató is családjával együtt érkezett a rendezvényre, a délután folyamán váltottunk néhány szót a cég életéről.

– Bár a Keramet Kft. idén már negyedik „születésnapját” ünnepli, az ISD Dunaferr csoport életébe 2014 áprilisában kapcsolódtunk be a hulladék-beszállítás és feldolgozás kiszervezése kapcsán. Az akkor vállalt foglalkoztatási kötelmeink már lejártak ugyan, de minden munkavállalónknak ugyanazokat a juttatásokat biztosítjuk továbbra is, mint a Dunaferr, sőt, esetenként még többet is. A munkavállalói létszámunk jelenleg 49 fő, a kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott kollégákkal együtt. Lángvágóból, rakodógép-kezelőből még több emberre is szükség lenne, nyitott a felvétel lehetősége.

Az ISD Dunaferr-rel való kapcsolatunk az időnként felmerülő, leginkább a likviditási nehézségek miatt előálló „zökkenőktől” eltekintve jól működik, az acélgyártási folyamat minél tökéletesebb kiszolgálására törekszünk. Ennek érdekében folyamatosak a fejlesztések. A közelmúltban például egy nagy teljesítményű Liebherr rakodógépet vásároltunk, a budapesti új telephelyünkön is jelentős beruházásokat tervezünk. A munkakörülményeket javító fejlesztések is folyamatosak, a konverter melletti elegytéren jelentős felújításokat végeztünk, csakúgy, mint a vagonkirakónál, a mérlegek környékén, az elegymesteri irodában és a szociális helyiségekben.

Győri Gábor,a Keramet Kft.-nél működő szakszervezet elnöke idén is jócskán kivette a részét a családi nap szervezési munkálataiból, de mint megjegyezte, ilyen alkalmaknál nem számít, hogy mennyi munka van a rendezvény mögött, az a fontos, hogy tényleg jól érezze magát minden résztvevő.

– A Kerametnél ezek a rendezvények kiváló lehetőséget adnak a közösségépítésre, de ettől függetlenül úgy látom, hogy ez a kollektíva mára már egyébként is „összeérett”. A családi napot idén is a biztonsági hónapunk keretében rendeztük meg, és itt meg kell említeni azt is, hogy a 6S program működtetése ennél a cégnél példaértékű, a leírt dolgok maradéktalanul meg is valósulnak, a cégvezetés minden lehető módon arra törekszik, hogy a sok esetben nehéz és nem is veszélytelen munkafolyamatokat biztonságosabbá és könnyebbé tegye. A napi működés során a cégvezetésre a problémákra való gyors reagálás, a segítőkészség és az egyenlő bánásmód elve a jellemző. Természetesen emellett maximális teljesítményt várnak el minden dolgozótól, de úgy gondolom, a cég is igyekszik a maximumot nyújtani cserébe. Érdekvédelmi vezetőként is azt mondhatom, hogy ennél a cégnél mindenki számára megvan a lehetőséges a tisztességes pénzkeresetre, a szakmai fejlődésre, a kiszámítható jövőre és ez bizony nagy szó ma a munka világában Magyarországon.

A családi napon beszélgettünk Stibán Zsolttal is, akinek szakmai pályafutása a Kerametnél jól tükrözi a cég hozzáállását a jó szakemberek megbecsüléséhez, és azt is, hogy milyen eredményeket hozhat az egyéni fejlődés igénye. Megbecsült szakember a cégnél, munkavédelmi képviselőként kollégái bizalmát is élvezi, a szabadidős rendezvényeken pedig mindig ő a sportprogramok főszervezője.

– A Keramet létrejöttét megelőző időszakban gépkezelőként dolgoztam a vasműben, előtte hosszú ideig kamionsofőr voltam, az az időszak sok hasznos tapasztalatot adott a gyáron kívüli világról. Dunaferresként természetesen én is tartottam a kiszervezéstől, de a Kerametnél dolgozni az első perctől kezdve kiszámíthatóságot jelentett számomra. Rakodógép-kezelőként kezdtem, és váltóműszakos munkarend mellett végeztem el a gépészmérnöki szakot a helyi főiskolán. Küzdelmes időszak volt, de a cégvezetés támogatása, pozitív hozzáállása sok mindent könnyebbé tett. Idén államvizsgáztam és azt követően nagyon hamar több fokot „átugorva” a ranglétrán, csoportvezetővé neveztek ki a termelésben. Úgy érzem, hogy amellett, hogy magam is keményen dolgozom, én ettől a cégtől csak kaptam. A munkánkhoz minden feltételt biztosítanak, mindenkire ugyanazok az elvek vonatkoznak és mindenki előtt nyitva áll a szakmai fejlődés lehetősége. Sok vállalkozás vehetne példát arról, ahogyan nálunk működnek a dolgok.

Sz. I.

KERETBE

Évfordulók és elismerések

A családi nap alkalmából sor került a törzsgárda-elismerések átadására is, a korábbi, dunaferres munkaviszonyt is beszámították a jubileumi évek mérlegébe. Így 10 éves törzsgárda elismerést vehetett át Bebesi Árpád, Kasztner József, Tóth János, Viczai Jánosnéés Tóth Zoltán, 20 éves törzsgárdatag lett Kissné Bús Emma. A 25 évért járó elismerést Horváth Tünde vehette át, míg 40 éves törzsgárda lett Krizbai Sándor.

A hűség mellett a legjobban teljesítő dolgozókat is jutalmazták: a „Legjobb darukezelő” elismerést Krizbai Sándor érdemelte ki, míg a „Legjobb rakodógép-kezelő” címmel Vörös Ernő büszkélkedhet. A boldog díjazottakat ábrázoló fotóról hiányzó kollégák igazoltan vannak távol: éppen délelőttös műszakban dolgoztak.

 

http://www.dunaferrmagazin.hu/index.php/rovatok/aktualis/1388-csaladi-nap-a-kerametnel-munkan-kivuel-is-egyuett

Our partners

Go to top